maandag 28 september 2015

Billie nr.1 en een sweater


Billie... 'waarom dit patroon kopen als je al 2 jaar een abonnement op Ottobre hebt' vroeg ik mezelf af :-p.  Elk mogelijk t-shirt model staat hier wel ergens in een nr; raglanmouwen, enveloppe hals, gewone mouwen,... maar dat is het hem net... Je moet gaan zoeken in al je boekjes.

Nu ik vind dat wel super gezellig om me met een hele stapels patroonboekjes in de zetel te nestellen en te bladeren op zoek naar het juiste patroon, maar ik ben ook altijd al super fan geweest van de patronen van Zonen 09!

Sharon levert zo'n top patronen, mooie handleidingen en het feit dat al de opties gewoon gebundeld zijn in 1 patroon overtuigde me meteen om het te kopen.

Ik verwachtte dan ook een feilloos parcours maar dat was niet meteen het geval... ik wou de halsboord afwerken met dezelfde tricot als het shirt maar dat mislukte volledig.  Te weinig rek, niet de juiste afmetingen, slechte kwaliteit stof... ik weet het niet.  Het kan volgens mij alvast niet aan het patroon liggen.  Ik tornde dus maar los en hierdoor kwamen meteen gaten in de stof. Niet zo'n super kwaliteit dus om mee te werken.  De stof kocht ik vorig jaar online bij ixat.bigcartel.com (bestaat niet meer).Ik maakte dan maar een halsboord uit boordstof en gelukkig zie je niets meer van de gaten.  Ook de afmetingen deden me plots twijfelen... het shirt leek kort in de lengte bij voor-en achterpand toen het geknipt was.  Ik zette dus hier ook extra een boordband aan hoewel dit niet men initiële bedoeling was.  Ik wou enkel omzomen en voegde 3cm zoomtoeslag toe zoals voorzien in het patroon.

De mouwen verlengde ik nog met 1 cm en overall ben ik nu best blij met het eindresultaat... hoewel ik er echter meer van hou als een project uitdraait zoals ik het me had ingebeeld vooraf :).

Een 2de Billie komt er snel aan! Kwestie van Billie snel een 2de kans te geven :-D.

 Ik naaide ook nog een sweater uit heerlijk zachte sweaterstof van bij destoffenkamer.  Een veel gebruikt patroon hier van Ottobre; 1/2014 nr 20.  Gewoon omdat deze te klein is geworden en super veel gedragen werd en bij alles past :).

Effe stoer kijken ... en laten zien dat hij fan is van Metallica (vooral niet ingefluisterd door papa ;-)).


Patroon: Billie, small, ronde hals, lange mouwen mt 98.
Stof: ixat.bigcartel.com

Patroon sweater: Ottobre 1/2014 nr 20 mt.98
Stof: destoffenkamer.be
Bedankt voor je bezoekje !

19 opmerkingen:

 1. Kammer van de kwaliteit van het tricot, want het is een geweldig mooie print. Geslaagde outfit alleszins. Ik ben fan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx :)! Gelukkig is er nu niks meer te merken van die 'mindere' kwaliteit en is het draagcomfort prima. We hebben er weer een nieuwe favoriete t-shirt bij :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk stofje. Echt voor grote (kleine ;-) ) jongens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik verlengde de panden ook. Bij omzomen deed ik 6 cm bij en dan ideaal als lengte voor bij. Wanneer ik kies voor boord onderaan knip ik toch heel patroon uit en niet aan kniplijn voor boord om zo ook wat langer te maken. De mouwen waren dan wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook extra lengte geknipt. Geweldige print van dat shirt, dus jammer van de kwaliteit, hele leuke outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aan de outfit zie je de strubbelingen niet af gelukkig. Het is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk geworden! Ik snap de frustraties, die kennen we allemaal wel. Maar niks meer van te zien! En de hoodie is ook een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kei tof! En awoe voor de slechte kwaliteit, want zo een mooi stofje zeg! Ik hou echt van deze outfit, mijn zoon mag zo ook buitenkomen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gelukkig is er niks meer te merken van die mindere kwaliteit :). Hier is nog wat stof over, misschien ideaal voor een 'twinning' rokje... te mooi om te laten liggen hé

   Verwijderen
 8. Jammer van de kwaliteit maar ik vind het wel een geweldige outfit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, dat Metallica-vuistje! Ik vind de print van de T-shirt heel tof, helemaal Mix it - Make it, jammer dat de kwaliteit iets minder was. Gelukkig heb je het goed opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal fan van de x stof! Knappe zoon in een knappe outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is anders wel echt een mooie Billie, helemaal fan van de print, niet de stof ;-). En dat truitje ziet er super comfy uit, wordt volgens mij even snel gedragen als de vorige!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een geweldig mooi stofje, gelukkig is alles nog goed gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen