donderdag 10 december 2015

Matching party outfits #1


Met het zicht op de feestdagen had ik het plan om 2 sets gematchte outfits te maken voor Lola en Floris.  We hebben nogal redelijk veel familiefeesten op een korte tijd... ik telde ze even uit en kom op 7 kerst/nieuwjaarsfeestjes jawel!  En dat allemaal In de kerstvakantie!  Gelukkig vind ik dat allemaal reuze gezellig al die quality time met familie en moet ik nergens zelf koken :p.  

Dus met dit vooruitzicht weet je al snel dat je aan 1 feestjurk of 1 feesthemd niet genoeg hebt.  Aan jurken geen gebrek in Lola's kast maar hemden... dat hangt op dit moment niet in Floris zijn kast.  Mijn jongen houdt vooral van 'zachte' kledij dus aan sweaters en sweatpants geen gebrek... maar een hemd, dat ontbrak.

Ik nam het Theo patroon erbij en had best wat gezonde zenuwen.  Ik maakte 2 jaar geleden eens éénmaal een hemdje met korte mouwen en dat is het wat men ervaring met hemden naaien betreft.

Ik nam rustig de tijd en gelukkig is de uitleg van het patroon heel duidelijk!  Ik deed er best lang over maar ben zo blij met mijn hemd.  Ik ging voor de smalle versie in tricot met lange mouwen, splitjes aan de mouwen en apart polsboordbeleg.  Vooraan stikte ik een borstzakje met paspel.  (tricot van bij de Stoffenkamer)Op de rug naaide ik een stukje paspel tussen de rugpas en achterpand en koos voor de versie met split.Het strikje maakte ik uit een restje stof van Lola's jurk.
Ik vond online ooit, een jaar of 2 geleden, een handige tutorial (in het Engels) en printte deze toen meteen af.  Pinterest bestond toen nog niet zeker :)?!
(broekje van Zara)


Voor Lola maakte ik een Blake Dress in een mooie visgraat stof die ik vorige winter kocht bij Petite Couture.  Hij is zwaarder dan gewone katoen wat wordt aangeraden bij dit patroon.  Ik maakte maat 5jaar in breedte en lengte en hoefde niets aan te passen.De kousenbroek is een gouden glitter kousenbroek van bij H&M en het haarlint kocht ik op Black Friday bij Glitter and Wit.  Ik vind deze haarlintjes/kroontjes écht geweldig leuk.

Ik deed ook nog een hopeloze poging om Lola en Floris samen op de foto te krijgen.  Dan had ik ineens een leuk cadeautje voor de grootouders... ik vrees dat er niets bruikbaar bij zit.  Oordeelt u vooral zelf :)).

 
Bedankt voor je bezoekje! Ik ga me nu haasten om die volgende feestoutfits tijdig klaar te krijgen. X

27 opmerkingen:

 1. Oh wat kom ik hier graag lezen en kijken <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben ik blij dat jij hier graag komt lezen en kijken ♥

   Verwijderen
 2. Dat mooie hemdje had ik al op instagram gezien, maar samen met de jurk van de zus = prachtige combinatie! Die zullen schitteren op de feestdagen! Ik wil ook al zoooo lang eens een theohemdje maken, maar daar moet je echt wel eens tijd voor hebben he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)! Ja klopt, tijd en geduld. Ik doe er toch een 3-tal avonden over om dit hemd te maken wat toch een pak meer is dan men andere naaisels. Gelukkig zo belonend!

   Verwijderen
 3. ♥ voor dat hemdje! En mijn ouders, die zouden érg blij zijn met die foto van de twee samen; kinderen zoals ze zijn en niet zoals wij ze graag willen zeker #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt zo hard gelijk eigenlijk... Misschien eens zo origineel om eens een 'real life' foto af te geven ipv het perfect geposeerde portret :)

   Verwijderen
 4. Wauw, ik vind het prachtig. Die Theo is ge geweldig. Ik ben fan van je stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooie Theo, die moeet ik ook weer eens maken! Ik ben juist weg vaan dde fotos, de eerste links boven is gewoon super leuk, staan zepeima op maar zo als vieruik zijn ze ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allebei prachtig! Het patroon van het kleedje kende ik nog niet, heel mooi met die plooien, ik hou wel van die mooie jurken zonder teveel tralala ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel, eerlijk gezegd twijfelde ik al of het niet te eenvoudig was :)

   Verwijderen
 7. Supermooie outfits, helemaal fan van jouw stijl! Dat worden spetterende feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geweldig schoon hemdje, het theopatroon ligt hier ook nog, is dat te doen in tricot? leuke fotos!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eigenlijk niets aangepast omdat het in tricot is en lukt prima :) (wel zeker de smalle versie nemen). Ik naai wel heel vaak met tricot dus heb er wel voldoende ervaring mee ... dat helpt denk ik ;)

   Verwijderen
 9. Dat jurkje is zo mijn ding! En Pinterest, dat heb ik wel al een jaar of vier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohoh, dat hemdje: grote liefde! En dan die no nonsens jurk, prachtig koppel zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een top-duo! Dat hemdje, schitterend, zeker met ht strikje erbij. En de foto's vind ik eerlijk gezegd zalig, lekker 'het leven zoals het is'!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super mooie Theo, die moeet ik ook weer eens maken! Ik ben juist weg vaan dde fotos, de eerste links boven is gewoon super leuk, staan zepeima op maar zo als vieruik zijn ze ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo knap!waar vind jij de tijd om te naaien?ik ben er helaas mee gestopt met 2 kleine bengels in huis...groetjes Ellen x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ellen, ik maak 's avonds even tijd om te naaien als de kindjes slapen. Ik beken wel dat ik een poetsvrouw heb en men huishouden (soms) verwaarloosd wordt ;)

   Verwijderen
 14. Super mooi! Dat strikje maakt het ook echt af en zorgt dat ze super samen passen. Echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schoon schoon schoon. Merci voor de inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen