dinsdag 19 januari 2016

Sienna #1 en #2

Bij het doorbladeren van de nieuwste La Maison Victor viel men oog meteen op de Sienna jurk.  Tricotjurkjes vallen enorm in de smaak bij Lola en het was reeds van voorbije zomer geleden dat ik er nog 1 maakte.

Ik maakte meteen 2 versies, ééntje in een leuke zwart/wit tricot met 'paperplanes' op en ééntje in een heerlijke tricot van Chat Chocolat.

Ik verlengde het rokgedeelte met 2cm omdat ik las bij haar dat het jurkje eerder kort valt.  Ik maakte maat 110 voor Lola die 5 jaar is en denk dat het verlengen misschien niet echt nodig was bij haar.  Nu valt de jurk net boven de knie... wat gelukkig ook weer niet te lang is.  De bedoeling is dat de jurkjes in de lente gedragen worden dus tegen dan zal ze weer net wat gegroeid zijn zodat het jurkje perfect valt.

Verder veranderde ik niets aan het patroon... ik twijfelde even om 1 versie zonder striklint op de rug te maken omdat dit enkel voor de sier is en niet functioneel maar begon dan te twijfelen of de halslijn nog wel mooi zou uitkomen.  

Ik liet het experimenteren dan toch maar achterwege deze keer want het heeft ook wel iets dat lint achteraan.
Het eerste lint is elastisch bieslint, het 2de zwarte keperband (denk toch dat het zo noemt).  Mijn voorkeur gaat uit naar dat laatste, valt net iets mooier naar mijn goesting.

De halslijn werkte ik ooktelkens af met elastisch bieslint dat je normaal gezien volledig naar binnen draait en vastnaait maar ik vond het wel leuk om het te laten piepen en een stuk zichtbaar te laten.


Stof: Paperplanes tricot bij den-depot.be 
        Chat Chocolat tricot bij Mondepot.be 
Patroon: Sienna jurk - La Maison VictorBedankt voor je bezoekje X

19 opmerkingen:

 1. Die staat hier ook op de toekomst sew lijst. Deze zijn al vast super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, dat patroon staat hier ook op mijn to-do-lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Mijn meid is precies 98cm dus die 98 valt bij haar kort. Een volgende maak ik ook 2cm langer ;) Leuk idee van die elastische biais die je laat piepen, dat ga ik volgende keer ook proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi deze jurkjes! Het patroon staat hoog op mijn to sew lijst na het zien van jouw versies!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een pareltjes. Zo mooi in hun eenvoud. Wat kom ik hier toch graag kijken xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat staat hier ook nog op het programma,
  het zijn mooi-kes en leuk gevonden van die elastisch bieslint!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal top!
  En ik besef nu dat mijn jurk voor Nora in de Chat Chocolat stof eigenlijk hetzelfde patroon is. Of toch ongeveer! Wat een toeval!

  BeantwoordenVerwijderen