vrijdag 3 februari 2017

Een eerste zomerse tenue


Ik probeer niet te hard af te tellen naar de lente of zomer want stiekem is dat toch nog wel even wachten.  Maar dat wordt moeilijk nu met dit eerste zomerse setje dat ik maakte voor Lola.

Het resultaat is helemaal geworden wat ik in mijn hoofd had, en het was niet eens zo moeilijk te naaien, zalig toch!

Het rokje is een rimpelrok zonder patroon, mijn favoriet.  Ik nam 2 x de stofbreedte op 30cm lang en zoomde 1,5cm om.  Tailleband aanzetten, elastiek er in en klaar is kees.  In een prachtige stof zoals deze van Nani Iro heb je meteen een mooi resultaat.

Op foto zou ik deze stof niet gekozen hebben maar in real life vond ik hem prachtig.  Toch leuk om soms eens een echte bakstenen winkel binnen te stappen en niet enkel online stoffen te shoppen.  Bij Julija's in Antwerpen hebben ze een groote selectie Nani Iro stoffen, binnenkort zien ze me er weer!Voor het topje gebruikte ik het patroon van mijn Millie jurk.  Je hebt enkel de patroondelen van de bovenstukken van voor- en achterpand nodig.  De rokdelen en mouwen laat je weg.  

Voor Lola (mt 6j) verlengde ik de panden met 21cm en de ruffle verdubbelde ik.  Meet veiligheidshalve gewoon even na op een goed passend t-shirt wat de totale lengte moet worden en tel het juist aantal cm's erbij, rekening houdende met de zoomtoeslag die je wil gebruiken.

De armsgaten werkte ik af zoals de halsopening; omzomen en vaststikken met de tweelingnaald.  Hier kan je gerust ook afwerken met een bies in tricot od.

De stof van de top is ook van bij Julija's shop en is er eentje van Editex, de stoffen collectie van La Maison Victor.  Ik twijfelde best lang tussen de gele of roze variant van de stof want beide matchten perfect met de kleuren van de Nani Iro stof.

Extra pluspunt van deze stof is dat de achterkant een mooie kleur heeft, ook geel maar dan een andere, fellere tint.  Bij de Millie jurk of top is de achterkant van de ruffle in zij-aanzicht ook zichtbaar.  Dus best handig als dit een mooie kleur is!

Het is een soepelvallende tricot met een mooie structuur en verwerkt zalig.  Nu mag ik niet te lang naar die roze variant kijken volgende keer of ik neem hem ook nog mee :p.

Patroon top: Millie jurk aangepast
Patroon rok: geen
Stof: beide bij Julija's shop 

16 opmerkingen:

 1. Heel leuke set! Gisteren voelde ik ook al stiekem de eerst lentekriebels buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Topper alweer, kon rechtstreeks uit de collectie van Morley komen. Deze combinatie komt op mijn lijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga voor een schaamteloze kopie denk ik 😚. Ik blijf er gewoon verliefd op. Hoe meer ik deze outfit zie passeren, hoe mooier ik 'm vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Binnenkort post ik mijn versies van jouw prachtige patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleurencombinatie! Ik heb alvast een stofje klaarliggen om een zomer-Millie te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooi. Dat zou hier ook een schot in de roos zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n heerlijke combi! En volgens mij ga je je toch nog laten vangen aan die roze bij het volgende Julija-bezoek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt supermooi, Nicky, grote fan! Ik maak snel ook nog eens een Millie maar ik denk dat ik de ruffle misschien toch vastzet in de schoudernaad. Telkens er een jasje of cardigan over gedragen wordt, plooit dat naar de andere kant en daarna is het lastig om het nog terug in zijn originele 'stand' te krijgen. (Snap je wat ik bedoel?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)! Deze heb ik ook vastgestikt wegens teveel omdraaien. Ik stikte de naad van de ruffle volledig vast op het voorpand. Het blijft goed zitten nu al twijfel ik nog of ik het mooi vind zo doorstikt voorraan...

   Verwijderen
 9. Och, nu krijg ik zelfs lentekriebels. En dat terwijl ik nog zoveel wintergerief wil maken... ik probeer héél hard mijn ogen dicht te knijpen - al is dat vreselijk moeilijk, met zo'n schoon gerief voor mijn neus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. op een of andere manier deze blogpost totaal gemist! chance dat ik ze nog tegenkom want wat een pareltje!! Laat die Lente nu maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen