donderdag 27 oktober 2016

Verwennerij voor de zoon


De naai-addict in mezelf vond het wel leuk dat beide kinderen meteen begonnen te discusiëren en zich afvroegen voor wie dat mooie groene stofje op het droogrek was.  De Leaves stof van Maan, gekocht bij Mondepot, is ook één van de mooiste stoffen die ik dit jaar al in mijn handen had.  Aangezien Floris echt wel benadeeld is tegenover zijn zus op gebied van kastvulling vond ik het wel nog eens tijd om zoonlief te verwennen.

De stof heeft geen stretch en geen zachte onderkant.  Een sweater/vest maken met deelbare rits en voering was dan ook de ideale oplossing.  Voor dit type sweater heb je nergens stretch van je stof nodig.





Ik gebruikte mijn favoriete sweater (met rits) patroon van Ottobre; 1/2014 nr 16 maat 104.  Het patroon voorziet geen voering maar je kan gerust de patroondelen van de mouwen en voor-en achterpanden gebruiken om je voering te knippen.  Om de voering er dan op de juiste manier in te zetten gebruikte ik even de handleiding van een ander patroon uit een andere Ottobre waar dit wel voorzien is.  Ik gebruikte die van de gevoerde bomberjack uit nr 3/2016.

Het is een ietwat ander vest (zonder kap bijv) maar het lukt perfect om met wat nadenken beide tutorials te combineren.  Het resultaat stelt alvast niet teleur, integendeel.  Wat een heerlijke sweater!






Voor de binnenkant gebruikte ik witte Nicky Velours, ook van bij Mondepot.  Heerlijk zacht en warm dus, perfect voor de komende koudere dagen.  De boordstof en deelbare rits zijn van bij Veritas.





Met zijn sweater trok ik naar Goldfish en kocht een longsleeve en broek die er perfect bijpassen.  Die broekjes van I Dig Denim zijn zo cool!  Nog nieuwe Vans bestellen online en voila Floris is helemaal in het nieuw.  












Bedankt voor je bezoekje X N.









BewarenBewaren

14 opmerkingen:

  1. Supertof! Echt wondermooie stof hé, ik heb hier ook nog een lap liggen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje :)! Nu ben ik reuze benieuwd om te zien wat jij er mee gaat maken.

      Verwijderen
  2. wat een prachtig exemplaar #smeltsmelt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. helemaal verliefd! en zo leuke foto's. Floris had er duidelijk zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij was echt content met zijn nieuwe kleren... en de 1€ die hij kreeg als beloning voor de fotoshoot :)) (geen tictacs of lolly bij de hand).

      Verwijderen
  4. Super! Knappe jongen met een mooi kapseltje, heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw! Deze is echt zo mooi! Ik ga ook eens in mijn stapel ottobres duiken denk ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Floris ziet er weer über cool uit in zijn nieuwe outfit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Supermooi stofje en een geweldig tof jasje!

    BeantwoordenVerwijderen